© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

1 / 5

Zwaargewonde na klap op Aarschotsesteenweg

Op de Aarschotsesteenweg in Herselt is vanavond omstreeks 23 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. Daarbij vielen een zwaargewonde en twee lichtgewonden.

Alain Trappeniers

De Aarschotsesteenweg in Herselt, vlakbij het Aarschotse grondgebied, was vanavond gedurende twee uren lokaal afgesloten door een zwaar verkeersongeval. In voorlopig onduidelijke omstandigheden zijn twee voertuigen omstreeks 23 uur op elkaar gebotst. Door de klap kwamen de Citroën en de Peugeot enkele meters verder in de berm tot stilstand.

Omstaanders probeerden de twee inzittenden van de Peugeot uit de wagen te halen, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werd de brandweer van Aarschot opgetrommeld om het dak van het voertuig open te maken. De verwondingen van de bestuurder bleken nogal mee te vallen. Erger was het gesteld met de mannelijke passagier die het bewustzijn verloor. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen van een MUG-team, waarna hij zwaargewond is afgevoerd naar UZ Gasthuisberg in Leuven. Vermoedelijk is er geen levensgevaar. Ook de bestuurders van beide voertuigen, een man en een vrouw, zijn gewond afgevoerd.

Twee takeldiensten uit de buurt haalden de verhakkelde voertuigen weg.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio