© IF

Wijk Limberg neemt buurtinformatienetwerk in gebruik

In de Herseltse wijk Limberg is een buurtinformatienetwerk in gebruik genomen. Het is het derde BIN in de Zuidkempense gemeente.

Naast BIN-Huisakkers en BIN-Bening heeft de gemeente Herselt er een derde buurtinformatienetwerk bij gekregen, BIN-Limberg. Het nieuwe BIN is meteen het twaalfde BIN binnen de politiezone Zuiderkempen. Binnen een BIN engageren de bewoners zich onder andere tot een oogje in het zeil houden en eventueel verdachte gedragingen doorgeven. Ook houden de leden van het BIN elkaar op de hoogte.

Naar aanleiding van een reeks woninginbraken werd op 19 november in Herselt, voor de bewoners van Limberg een infovergadering gehouden. Op die avond gaven wijkagent Gunther Kempenaers en zijn collega Michel Vanbergen (diefstalpreventieadviseur van de politiezone Zuiderkempen), een uiteenzetting over de opstart en de werking van ‘buurtinformatienetwerken'.

Verschillende vrijwilligers, nu straatverantwoordelijken, hebben zich verenigd en zo was de BIN-Limberg een feit. Intusse zijn reeds 72 gezinnen effectief aangesloten bij het nieuwe BIN en daar bovenop hebben nog eens 43 bewoners aangegeven om eerstdaags toe te treden. Een Bin-werking wil de woninginbraken terugdringen, het veiligheidsgevoel verhogen en de sociale controle in de buurt bevorderen. Bin-verantwoordelijken :Emmy Van Kerckhoven, Suzanne Peeters, Danny Peeterman, René Brems, Fons De Groot (coördinator) en Gunther Kempenaers (wijkagent).t

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio