Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 13 december 21u30

De meeste sneeuw heeft Limburg maandagavond net gemist en trok ten oosten voorbij. Er is wel overal wat sneeuw gevallen, maar op de meeste plaatsen niet eens een centimeter. Het gebeurt wel vaker dat de weermodellen neerslagzones niet helemaal perfect inschatten, maar bij sneeuw valt het natuurlijk veel meer op dan bij regen.

3cm of 3mm sneeuw is namelijk visueel en praktisch een wereld van verschil.

Dinsdag blijft het in Limburg droog bij aanhoudend negatieve temperaturen. De minima liggen rond -5°C en de maxima komen uit in de buurt van -1°C. Er waait daarbij een zwakke wind uit noordelijke richting.

Ook woensdagochtend vriest het stevig met op vele plaatsen matige vorst. In de ochtend kan lokaal een sneeuwbui vallen maar daarna blijft het waarschijnlijk overal in Limburg droog. De temperatuur loopt in de loop van de dag op tot een graad of 2 boven het vriespunt..

Donderdag kan er veel neerslag vallen. Opnieuw is het kantje boordje wat de neerslagvorm betreft. Wellicht gaat het eerst sneeuwen, maar al snel gaat de sneeuw bij oplopende temperaturen tot boven het vriespunt over in smeltende sneeuw en uiteindelijk ook tijdelijk regen. Tegen het eind van de namiddag koelt het weer af en zal de neerslag geleidelijk weer onder vaste vorm gaan vallen. Het spreekt voor zich dat het 's avonds wanneer het weer stevig gaat vriezen erg glad kan worden. In het eerste deel van de avond wordt het wel overal in Limburg droog.

Vrijdag kunnen er eerst enkele sneeuwbuien vallen. Daarna blijft het droog met enkele opklaringen. Het wordt weer een heuse ijsdag met minima rond -5°C en maxima tot -1°C.

Tijdens het weekend blijft het koud met kans op enkele sneeuwbuien, al zullen er ook langdurig droge perioden voorkomen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN