Chiro Tisselt verhuist van Cardijnwijk naar Brielen

Nieuwe wijken en jonge gezinnen betekent meer kinderen. Chiro Tisselt barst uit haar voegen. Nieuwe lokalen op een nieuwe locatie met speel- en parkeergelegenheid lost het probleem op. De lokalen in de Vrije basisschool Sint-Jan kunnen zo hergebruikt worden door de school.

Een akkoord tussen chiro, kerkfabriek, school en gemeente om de chiro te laten verhuizen naar een vroege gemeenteloods in Brielen aan de andere zijde van het kanaal, lost alle problemen op. "De loods aan Brielen is voor de gemeente niet meer in gebruik. Ze staat inmiddels leeg", zegt burgemeester Marc De Laet (sp.a).

De ex-hoofdleidsters Maaike Bradt en Sofie Bradt (geen familie en beiden zetelend in de gemeenteraad) hebben mee aan de kar van dit akkoord geduwd.

Schepen van jeugd Tinneke Huyghe (CD&V) bevestigt dat de loods voor 50 jaar in erfpacht is verkregen.

Het achterliggende stuk grond is door de kerkfabriek gekocht en is recreatiezone. Loods en het voorliggende stuk grond is 1.700 m² groot. Er naast ligt een terrein van 3.200 m² dat door de kerkfabriek volgens het akkoord wordt ingericht als openbare parkeerplaats voor een 150-tal wagens.

Volgend jaar is het klaar.

De kerkfabriek zorgt voor materiaal en vele helpende chirohanden maken het vele werk in de loods licht. Vermoedelijk zal er ook een samenwerking komen met de school TSM Mechelen. Ze hopen eind 2012 alles klaar te hebben.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio