Kindermisbruik Amsterdam: Robert M. noemt 53 slachtoffers

Kindermisbruik Amsterdam: Robert M. noemt 53 slachtoffers

Kindermisbruik Amsterdam: Robert M. noemt 53 slachtoffers

Print
De 27-jarige Robert M., die verdacht wordt van het misbruik van kleine kinderen in Nederland, heeft de namen van 53 kinderen genoemd. Of het om echte bekentenissen gaat is nog niet duidelijk. Ondertussen zijn er maandagavond zo'n vijfhonderd mensen in Amsterdam samengekomen op een informatiebijeenkomst voor bezorgde ouders.

Richard Korver, de advocaat van de ouders van een van de slachtoffertjes, meldde al dat Robert M. "een fors aantal" bekentenissen heeft afgelegd. Korver kreeg maandag heel wat telefoontjes van ouders die vermoeden dat ook hun kind misbruikt is.

Boston

De politie sprak eerder van minstens 33 slachtoffers, maar nu wordt dus aan 53 misbruikte kinderen gedacht. De verdachte werd opgespoord nadat er pornografische beelden van een Nederlands jongetje van 2 jaar waren gevonden op een computer in Boston.

Naast de 27-jarige Robert M. zijn ook zijn echtgenoot Richard Van O. (37) en zijn collega Erwin R. (39) aangehouden. Robert M. en Van O. zouden zelfs in een procedure gezeten hebben om een kind te adopteren.

Bijeenkomst

Maandag kwamen er zo'n vijfhonderd mensen samen op een bijeenkomst in Amsterdam voor ouders die bezorgd zijn dat hun kind mogelijk betrokken kan zijn bij de grote zedenzaak.

Lees ook: Nederlandse pedofiel werkte als vrijwilliger in Afrikaans weeshuis

.

Nu in het nieuws