Man vindt ziekenhuissonde in keel van zijn vrouw

Autotransporteur François De Keyser (56) uit Halle-Zoersel verwijderde bijna zes jaar geleden zelf een 'vergeten' ziekenhuissonde uit de keel van zijn echtgenote Marianne Van der Mynsbrugge (61). De feiten dateren van 2005. Op 13 januari werd Marianne Van der Mynsbrugge het slachtoffer van een zware hersenbloeding. Zij werd opgenomen in het Sint-Jozefziekenhuis in Westmalle. Omdat zij in coma verkeerde, werd zij al vlug voor een operatieve ingreep naar het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk overgebracht.

François De Keyser: "Een kleine maand later vertelde een dokter dat zij nooit meer wakker zou worden. En omdat zij na een maand Wilrijk moest verlaten, brachten we haar terug over naar het ziekenhuis in Westmalle, waar zij nog drie maanden mocht blijven. Omdat ik weigerde een blad te ondertekenen dat ze mijn vrouw niet meer zouden animeren, besloot ik voortaan zelf voor haar te zorgen."

Tot overmaat van ramp moest Marianne de hele tijd voortdurend braken, maar niemand wilde haar onderzoeken. Daardoor viel zij meer dan dertig kilo af. "Dat duurde vier maanden, tot ik op zeker moment een groen stukje plastic ontdekte in haar keel. Het bleek een sonde te zijn van 1,1 meter lengte en een doorsnede van 3 millimeter. Vandaar die braakneigingen: het ding had de hele tijd dubbel gezeten in haar slokdarm en maag. Eens de sonde verwijderd, ging het veel beter met haar", getuigt de echtgenoot. Beide ziekenhuizen ontkenden dat ze in de fout zouden zijn gegaan.

Na een jaar gebeurde een wonder: Marianne ontwaakte uit haar coma. Intussen staat alles bij hem, thuis in het teken van de revalidatie en de mogelijke totale genezing. "Ikzelf woon nu in de garage, de eigenlijke woonkamer is ingericht met revalidatietoestellen en een speciale fiets. Zelfstandig lopen kan mijn vrouw nog niet, maar zij kan wel al haar ledematen bewegen. Zij beschikt niet meer ten volle over tijds- en ruimtebesef, maar leeft wel in de hoop volledig te kunnen genezen. Een fantastische vrouw!"

JAN VORSSELMANSMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio