Vande Lanotte weer aan de slag na onderbreking voor moeder

Vande Lanotte weer aan de slag na onderbreking voor moeder

Vande Lanotte weer aan de slag na onderbreking voor moeder

Print
Hoewel de ogen maandag vooral gericht waren op het interview van N-VA-voorzitter Bart De Wever in Der Spiegel, heeft ook koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte de draad van zijn opdracht weer opgepikt.

Hij had in de loop van de namiddag een vergadering met fiscaal expert Michel Maus (VUB). Tijdens de vergadering van afgelopen donderdag kreeg Vande Lanotte te horen dat de gezondheidstoestand van zijn moeder was verslechterd.

De bemiddelaar woonde de bijeenkomst daardoor niet tot het einde bij en stelde de gesprekken uit tot maandag. Maus bracht vandaag verslag uit over de vergadering, waarna beiden nog van gedachten wisselden.

Geen commentaar

Dinsdag om 16.00 uur zit Vande Lanotte opnieuw met de voorzitters van N-VA, CD&V, sp.a en Groen! aan tafel in de Senaat. Woensdagmiddag mogen de Franstalige partijen langskomen.

Vraag is of het interview met De Wever de gesprekken zal beïnvloeden. De bemiddelaar geeft alvast geen commentaar op de heisa die rond de uitspraken van de N-VA-voorzitter is ontstaan. Hij gaat voort met zijn opdracht en ziet het als zijn plicht om verder te zoeken naar een oplossing, zo valt te horen.

Lees ook: De Wever schoffeert Di Rupo en de PS in Der Spiegel

.

Nu in het nieuws