Verdachten roofmoord Wemmel blijven aangehouden

Verdachten roofmoord Wemmel blijven aangehouden

Verdachten roofmoord Wemmel blijven aangehouden

Print
De twee verdachten van de roofmoorden in Wemmel blijven aangehouden. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. De twee worden verdacht van de dodelijke homejacking bij advocaat Michel De Vleeschouwer. De advocaat, zijn vrouw Françoise Grumbers en hun zoon Nicolas kwamen om het leven.

De aanhouding van de derde verdachte, Frédéric M'Lembakani, werd vorige week woensdag al door de raadkamer bevestigd maar zijn advocaten zijn tegen die beslissing in beroep gegaan.

Milton Roberto en Christian Luma-Akutu werden op 25 november opgepakt in de buurt van Parijs, waar ze bij een oom van Roberto verbleven. De twee vluchtten daarheen na de drievoudige roofmoord. De verloofde van zoon Nicolas, Ebrue, raakte bij de feiten zwaargewond.

Bekentenis

Vorige week woensdag 8 december leverden de Franse autoriteiten de verdachten uit aan België en werden ze door onderzoeksrechter Berta Bernardo-Mendes aangehouden. Die aanhouding is nu bevestigd.

Intussen raakte bekend dat minstens één van de twee, Milton Roberto, zijn rol bij de feiten zou toegegeven hebben. Naar eigen zeggen was de man voor de woning van het gezin De Vleeschouwer op wacht blijven staan terwijl de andere twee, Luma-Akutu en M'Lembakani, binnen waren.

Milton Roberto was maandag niet op de zitting van de raadkamer aanwezig omdat de cipiers van de gevangenis van Sint-Gillis, waar de man sinds zijn bekentenissen is opgesloten, aan het staken zijn.

.

Nu in het nieuws