Twee jaar cel voor aanrijding in kamikazestijl

Print
Antwerpen - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Calin C. (21) maandag veroordeeld tot twee jaar cel, 2.860 euro boete en drie maanden rijverbod. De Roemeen wilde na een ongeval vluchtmisdrijf plegen, maar had daarbij een man meegesleurd op zijn motorkap. Aangezien hij verstek liet gaan, beval de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding.

Calin C. reed op 3 januari met zijn Opel Astra achteraan in op de Audi van een man toen die zich aan het parkeren was in de Van Arteveldestraat in Antwerpen. Het slachtoffer wilde een aanrijdingsformulier invullen, maar C. reed ervandoor.

Het slachtoffer wilde hem tegenhouden en greep de ruitenwisser vast, waardoor hij op de motorkap belandde en in ware kamikazestijl werd meegesleurd. Toen C. noodgedwongen moest vertragen voor een andere auto, sprong hij uit zijn wagen en kon het slachtoffer van de motorkap klauteren.

Calin C. werd even verderop staande gehouden. Hij verklaarde dat de Opel niet van hem was en dat hij niet wist of het voertuig wel verzekerd was.

De beklaagde werd vervolgd voor poging tot doodslag, maar de rechtbank vond de intentie tot doden niet bewezen en herkwalificeerde de feiten in opzettelijke slagen en verwondingen. De Roemeen moet het slachtoffer bijna 1.500 euro schadevergoeding betalen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio