Proces Beerlings gaat voort op 10 januari

Het proces van stukadoor Ronald Beerlings (51) uit Schelle voor het hof van assisen in Tongeren wordt maandag 10 januari 2011 voortgezet. Dat heeft assisenvoorzitter Michel Jordens maandag beslist.

ikerremans

Advocaat Jan De Man, raadsman van de beschuldigde, is met een longaandoening in het ziekenhuis opgenomen. Bijgevolg besliste voorzitter Jordens maandagmorgen het proces in Tongeren stil te leggen.

De twaalf juryleden moeten zich op 10 januari opnieuw aanmelden, want de termijn is te kort om een nieuwe jury samen te stellen.

Invaliditeit

Het proces van Ronald Beerlings was vrijdag 10 december van start gegaan. Hij verschijnt een tweede maal voor assisen na de verbreking van een eerste arrest. Het Antwerpse hof van assisen veroordeelde hem vorig jaar tot twee jaar cel en 1.100 euro boete voor een uitgelokte poging tot doodslag op zijn ex-vrouw Nancy Claes (50). Voor het neerschieten van haar nieuwe vriend Luc Van De Putte werd Beerlings vrijgesproken.

In een café in Hemiksem vuurde Beerlings in april 2006 vier schoten af op zijn ex en haar vriend. Van De Putte hield er tien procent blijvende invaliditeit aan over, Claes belandde voor de rest van haar leven verlamd in een rolstoel.

Nu in het nieuws