Al 350 vrijwilligers maken zich klaar voor ommegang van 2012

De vzw Hegge uit Poederlee (Lille) heeft voorlopig 350 personen bereid gevonden om mee te doen aan de 25- jaarlijkse Ommegang van de Hegge in 2012.

jrosquin

De organisatoren van de Ommegang van de Hegge die op 27 mei 2012 opnieuw door Poederlee trekt, hebben zaterdagavond de inwoners uitgenodigd op een informatieavond. De vzw Hegge zoekt in totaal driehonderd medewerkers en duizend figuranten om mee te lopen in de historische stoet die het Wonder van de Hegge uitbeeldt.

“Tijdens de informatieavond noteerden we ongeveer vijftig extra inschrijvingen. Er zijn in totaal al meer dan 350 personen die willen meedoen aan de ommegang”, vertelt Leo Willems van de vzw Hegge. Niet alleen inwoners uit Poederlee mogen zich inschrijven, ook geïnteresseerden uit de hele gemeente en daarbuiten zijn nog welkom.

Op de informatieavond toonde de heemkundige kring Norbert De Vrijter uit Lille beelden van de ommegangen in 1912, 1937, 1962 en 1987. De traditie van de Ommegang bestaat in 2012 precies zeshonderd jaar. In 1987 lokte de Ommegang ruim twintigduizend bezoekers naar het kleine dorp.

“Eind februari lanceren we ook een stripverhaal over het wonder van de Hegge. Jan Lievens uit Olen, de zoon van schrijver Jef Lievens, was bereid om de strip te maken. We verdelen de strips ook bij de leerlingen van de scholen in Lille. We hopen dat zij ook interesse krijgen voor het evenement in Poederlee”, vervolgt Leo Willems.

BVDL

www.hegge2012.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio