"Een taverne aan de ingang van Fort 5"

Een taverne aan de ingang van Fort 5

"Een taverne aan de ingang van Fort 5"

Print
Edegem - Groen!/SLP Edegem heeft zondag haar plan voor de toekomst van het Edegemse Fort 5 voorgesteld. “Het moet de indruk geven één groot park te zijn”, zegt gemeenteraadslid Jeroen Van Laer.

Het Edegemse bestuur wil tegen eind 2011 een visie klaar hebben over de toekomst van Fort 5. Groen!/SLP is hen voor en stelde gisteren al haar plan voor.

Natuureducatie en natuurbeleving zijn de belangrijkste factoren. “Het fort moet de indruk geven een groot park te zijn”, stelde gemeenteraadslid Jeroen Van Laer (Groen!). “Er moet plaats zijn om te wandelen, te picknicken en de bioklas te bezoeken die opnieuw opgewaardeerd moet worden.” Daarnaast moet er ook gefietst, gesport en gespeeld kunnen worden.

Het culturele aspect en de historische gidsenrondleidingen moeten verder uitgebouwd worden. “Er is meer dan genoeg ruimte om tentoonstellingen te houden en aan de hoofdingang kan een taverne komen waar iedereen iets kan drinken.”

Aan de andere ingang van het fort wil Groen!/SLP het Elzenhofplein mee integreren in het geheel.

Een aantal functies horen volgens de partij niet thuis in Fort 5. “De buitenschoolse kinderopvang IBO moet naar de buitenkant worden verplaatst. Ouders moeten niet afhankelijk zijn van de openingsuren van het fort om hun kinderen te kunnen brengen of ophalen.”

Groen!/SLP hoopt dat het bestuur rekening houdt met haar ideeën bij de uitwerking van de nieuwe visie.

Ellen De Meyer

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio