Nederlandse pedofiel werkte als vrijwilliger in Afrikaans weeshuis

Robert M., de Nederlander die tientallen jonge kinderen heeft misbruikt, heeft ook in een Afrikaans weeshuis gewerkt als vrijwilliger. Dat vertelt een moeder van een kindje van kinderdagverblijf Het Hofnarretje.

M. werkte een tijdje als invaller bij Het Hofnarretje. Vandaar vertrok hij naar Afrika om er als vrijwilliger aan de slag te gaan in een weeshuis. Zijn belevenissen beschreef hij in een blog. Volgens het persbureau Novem was de man ook vrijwilliger op een school en bij een naschoolse opvang.

De Letse politie is momenteel aan het onderzoeken of M., die geboren werd in de Letse hoofdstad Riga, ook in Letland kinderen misbruikt heeft of zich schuldig heeft gemaakt aan andere misdaden.

De 27-jarige Nederlander heeft zich vergrepen aan meer dan 30 jonge kinderen. De voormalige medewerker van twee kinderdagverblijven heeft bekentenissen afgelegd en is aangehouden op verdenking van ontucht en het maken en verspreiden van kinderporno.

Lees ook: Nederlander bekent misbruik tientallen kinderen Lees ook: Nederlander die kinderen misbruikte wilde eigen crèche beginnen

Nu in het nieuws