Opnieuw kerstmarkt op Sint-Sebastiaansplaats

Opnieuw kerstmarkt op Sint-Sebastiaansplaats

Opnieuw kerstmarkt op Sint-Sebastiaansplaats

Print
Wijnegem - Na enkele jaren stilte is de kerstmarkt op de Sint- Sebastiaansplaats terug van weggeweest. “We willen opnieuw wat leven in de Wijnegemse brouwerij brengen.”

Vijftien jaar geleden organiseerden de bewoners van de Sint-Sebastiaansplaats, vlak bij de Merksemsebaan, voor het eerst een kerstmarkt. Na enkele jaren verhuisde de kerstmarkt naar het Marktplein, waar ze intussen werd opgedoekt.

“We vonden dat jammer en daarom willen we opnieuw met de traditie aanknopen. De Lokale Raad voor Economie steunt ons. We hopen er een gezellig evenement van te maken en opnieuw wat leven in de Wijnegemse brouwerij te brengen, want in onze gemeente worden niet zo veel activiteiten georganiseerd”, zeggen Ludo Van Dael en Leentje Van de Vel van het buurtcomité.

Voorzitter Luc Danckers van de Lokale Raad voor Economie vindt het fijn dat er opnieuw een kerstmarkt in Wijnegem is. “Het wordt een gezellige bedoening met leuke spulletjes, veel lekker eten en drinken. Heel wat winkeliers en verenigingen doen mee en ook voor sfeervolle achtergrondmuziek wordt gezorgd. De tentjes stelt de gemeente ter beschikking.”

Het buurtcomité wil de kerstmarkt om de twee jaar organiseren. “We doen dat omdat de gemeentelijke basisschool tijdens de oneven jaren zelf een kerstmarkt organiseert. Op onze kersthappening zullen ze al reclame maken voor hun markt in 2011.”

JVS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio