Nederlander die kinderen misbruikte wilde eigen crèche beginnen

Robert M., de 27-jarige Nederlander die ervan verdacht wordt tientallen kinderen seksueel te hebben misbruikt, wilde zelf een crèche openen. Dat vertelde Richard Kover, advocaat van de ouders van enkele slachtoffertjes, aan de Nederlandse openbare omroep NOS.

Korver zegt dat M. met verschillende ouders een vertrouwensband had gesmeed en dat hij hen aanbood om 's avonds op hun kinderen te passen. Hij bood zich op het internet aan als oppas. Bekijk hier een advertentie.

Bij de advocaat zouden zich intussen verschillende ouders hebben aangemeld. "Het is belangrijk dat ouders die vermoeden dat ook hun kind het slachtoffer van dit misbruikschandaal is geworden, meteen naar de politie stappen", aldus Korver.

Het misbruikschandaal kwam aan het licht toen er in de Verenigde Staten tapes met kinderporno afkomstig uit Nederland ontdekt werden. Na een opsporingsbericht op televisie kon de 27-jarige M. opgepakt worden. De man, afkomstig uit het Letse Riga, heeft sinds 2008 de Nederlandse identiteit.

Ook M's 37-jarige echtgenoot en een 39-jarige medewerker van één van de 2 dagverblijven waar hij werkte zijn inmiddels aangehouden.

Nu in het nieuws