Delta Lloyd Bank weert klanten met minder dan 75.000 euro

Delta Lloyd Bank weert klanten met minder dan 75.000 euro

Delta Lloyd Bank weert klanten met minder dan 75.000 euro

Print
Delta Lloyd Bank gaat zich toeleggen op klanten met een roerend vermogen van minstens 75.000 euro. Voor jongeren gelden soepeler regels. Wie echter niet aan de normen voldoet, zal straks slechts een beperkte dienstverlening krijgen en vanuit Brussel worden bediend.

Enkele jaren geleden had Delta Lloyd nog de ambitie om de zesde financiële instelling van het land te worden. Daarvoor werd onder meer naar overnames gekeken. Tevens zouden een pak nieuwe kantoren worden geopend.

Maar de crisis heeft de toestand grondig veranderd. "We zitten nu al met BNP Paribas, dat Fortis Bank heeft overgenomen, op onze Belgische markt. Zij kunnen enorme middelen inzetten als ze dat willen. Als er straks nog een grote bijkomt, verdrinken we helemaal", zegt directievoorzitter Piet Verbrugge.

Dus verandert Delta Lloyd het geweer van schouder. Acquisities worden niet langer overwogen, want dat zou niets fundamenteel veranderen. En er wordt gefocust op een segment van de markt.

Delta Lloyd Bank wil straks focussen op klanten met een roerend vermogen van minstens 75.000 euro, die 1.200 euro per maand kunnen sparen of hetzelfde bedrag aan leningen kunnen aflossen en nog 100 euro sparen. De helft van de cliënteel voldoet daaraan reeds. Met de andere helft zal een gesprek worden gevoerd. Kunnen ze aan de grens komen of niet. Doen ze dat, dan hebben ze recht op een uitgebreide dienstverlening. Anders worden ze voor een standaard dienstverlening verwezen naar een 'centraal agentschap' in Brussel.

Voor jongeren is Delta Lloyd minder streng. Wie jonger is dan 35 jaar, een diploma heeft van bachelor of zelfstandige is, kan ook klant worden. Hetzelfde geldt voor kinderen van klanten.

Delta Lloyd telt nu zowat 250.000 klanten op 145.000 adressen.

Kantoren

De komende weken plant Delta Llod over de nieuwe aanpak ook gesprekken met zijn zelfstandige kantoorhouders. Gaan ze mee in het nieuwe plan of niet? "In het verleden zijn we misschien iets te laks geweest. Maar wie blijft, zal onze richtlijnen moeten volgen. Wie aansluit bij McDonald's moet dat ook. Dus ook bij ons", aldus Verbrugge.

Voor klanten met een roerend vermogen van meer dan 500.000 euro verwijst Delta Lloyd Bank naar het zustermerk Bank Nagelmackers.

JVG

.

Nu in het nieuws