Proces Beerlings ligt tijdelijk stil wegens zieke advocaat

Het proces van de 51-jarige Ronald Beerlings uit Schelle voor het hof van assisen in Tongeren ligt tijdelijk stil, omdat zijn advocaat Jan De Man ziek is. De raadsman, die met een longontsteking kampte, is maandagochtend voor verder onderzoek opgenomen in het ziekenhuis.

jrosquin

Rond de middag zouden de resultaten bekend zijn van een bloedanalyse van de advocaat. Voorzitter Michel Jordens heeft het proces voorlopig geschorst tot maandagmiddag, om te zien hoe het verder moet.

Voor Ronald Beerlings is dit het tweede assisenproces, nadat het Hof van Cassatie het eerste arrest wegens onvoldoende gemotiveerd verbroken had.

Beerlings nam op 23 april 2006 in een café in Hemiksem zijn ex-vrouw Nancy Claes (51) en haar nieuwe vriend Luc Van De Putte (57) onder vuur. Zijn ex overleefde het, maar raakte verlamd en zit in een rolstoel. Van De Putte hield er tien procent blijvende invaliditeit aan over.

Voor de moordpoging op zijn ex kreeg Beerlings vorig jaar 2 jaar cel en 1.100 euro boete. Voor het onder vuur van Van De Putte werd hij vrijgesproken.

Maandag startte normaal gezien het getuigenverhoor. De getuigenlijst telt een vijftigtal personen.

MEER OVER Schelle

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio