Maes tevreden ondanks geflikte rode kaart door Boussoufa

Maes tevreden ondanks geflikte rode kaart door Boussoufa

Maes tevreden ondanks geflikte rode kaart door Boussoufa

Print
Anderlecht-spelmaker Mbark Boussoufa smeerde Lokeren de eerste rode kaart aan dit seizoen. Volgens Lokeren-coach Peter Maes "was dat nooit rood". Toch is Maes tevreden met het geleverde spel. Anderlecht en Lokeren raakten nochtans niet verder dan de brilscore.

Uit de herhaling van de beelden is duidelijk te zien dat Boussoufa in de 28ste minuut over zijn eigen benen struikelt en dat er nauwelijks of geen contact is geweest met verdediger Koen Persoons van Lokeren.

"Die rode kaart na onze zenuwachtige start was niet terecht. Boussoufa raakte vooral Persoons in plaats van andersom. Dat was nooit rood. Na die uitsluiting hebben we alles van ons afgeworpen en zijn we er voluit voor gegaan. Zonder de boel dicht te gooien hebben we fantastisch verdedigd. Ik bleef met twee spitsen blijven spelen, zodat we nog konden aansluiten en bijwijlen goed voetbal brachten", aldus Peter Maes. Lokeren zit nu aan 11 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

"Ik werd neergehaald"

Boussoufa heeft uiteraard zijn eigen mening over de rode kaart van Koen Persoons. "Ik denk niet dat ik zomaar val. Ik zag Persoons niet eens. Ik voelde plots dat ik neergehaald werd. Volgens mij deed hij het niet opzettelijk. Maar ja, dat zijn de regels. Een doorgebroken speler neerhalen staat gelijk met rood".

Meer voetbalnieuws