Stageplaats niet evident voor mensen met functiebeperking

Voor personen met een functiebeperking is het niet makkelijk om een stageplaats te vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van Hogeschool Gent.

fvangarderen

Een stageplaats is een ideale manier om ervaringen op te doen in het werkveld. Normaalgezien zou alleen competentie een selectiecriterium mogen zijn, maar dat blijkt in de praktijk echter niet altijd het geval. Zo vallen personen met een functiebeperking vaak uit de boot.

Volgens onderzoekster Lieven Vernaeve is dat onterecht. "Veel bedrijven weten niet dat een stagiair met een functiebeperking wel degelijk een meerwaarde kan bieden", vertelt ze aan het studentenweekblad Veto.

Vernaeve meent dat veel bedrijven dan ook onvoldoende op de hoogte zijn over het aannemen van werknemers met een functiebeperking. Zo weten ze vaak niet dat de overheid financiële tegemoetkomingen voorziet en dat deze personen niet altijd extra ondersteuning nodig hebben. "Bovendien kan de keuze om stageplaats aan een persoon met een functiebeperking te geven, positief zijn voor het imago van het bedrijf", klinkt het.

Nu in het nieuws