Poetin zingt (?) 'Blueberry Hill' in Sint-Petersburg

De Russische premier Vladimir Poetin heeft zich tijdens een benefietavond voor de strijd tegen kinderkanker laten overhalen om op het podium te gaan staan. Poetin zet zich aan de piano, slaat de eerste noten, staat op en zingt - hij beweegt alleszins zijn lippen - 'Blueberry Hill', de klassieker van Fats Domino.

ghouben

Ondermeer Gerard Depardieu, Kevin Costner, Sharon Stone, Monica Belluci en ander schoon volk waren zijn enthousiaste publiek. De show van Poetin was nochtans niet gepland.

De gastvrouw komt naar Poetins tafel en vraagt hem om eens iets te zingen. "Je houdt me voor de gek", was zijn eerste reactie. Hij werd herinnerd aan zijn zangpartijtje samen met uitgeleverde Russische geheimagenten afgelopen zomer, ook dat kon hem niet vermurwen.

Maar nadat het galapubliek beelden te zien kreeg van zieke patiëntjes, stond de Russische sterke man op. Het resultaat ziet u in de video hieronder. Op 1 december had Poetin, te gast bij Larry King, bekend dat hij samen met zijn Engelse taalcoach sommige songs instudeert. Daar is nog werk aan.

MEER OVER Vladimir Poetin

Nu in het nieuws