Geen Stybar, wel veel ambiance op GvA-trofee in Essen

Geen Stybar, wel veel ambiance op GvA-trofee in Essen

Geen Stybar, wel veel ambiance op GvA-trofee in Essen

Print
Essen - Naar schatting zesduizend wielerliefhebbers supporterden zaterdag op de 48ste cross van de Molenheidevrienden.

Elk jaar zakken meer en meer sympathisanten naar de GvA-trofee Essen af. Het weer was dit jaar in orde, net als de randanimatie. Alleen de renners uit de streek lieten het wat afweten.

Eerder deze week meldde Zdenek Stybar dat hij niet mee kon rijden. Vooral voor de supportersclub was dat een domper, want die had al een verjaardagstaart voor haar jarige held besteld. Een overwinning in eigen dorp op zijn vijfentwintigste verjaardag zou een ongelooflijk feest geweest zijn.

Tom Meeusen-fans

Ook de vele Tom Meeusen-fans wisten al van tevoren dat het moeilijk zou worden. Meeusen was immers serieus ziek geweest de afgelopen dagen. Toch eindigde hij nog elfde . Bij de nieuwelingen mocht Mathieu Van der Poel op het hoogste schavot. Hij gaat in Essen naar school, wat zijn zege net dat ietsje meer gaf.

Vlaamse kermis

Maar de cross is meer dan kijken naar veldrijders die door de modder ploeteren met een pintje of jenever in de hand. Het is een echt dorpsgebeuren waar je oude bekenden tegenkomt. Op het terrein, in de vip- tenten, bij een of ander promostandje, in de feesttent, er is overal wel wat te doen.

Kris Peeters

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio