Malinwa vreest geen straf voor supportersgedrag na wedstrijd

De partij tussen KV Mechelen en Club Brugge van vrijdag was er geen zonder incidenten. Op het terrein ging het er soms bitsig aan toe, maar ook aan de zijlijn raakten de gemoederen af en toe verhit.

jrosquin

“Toch was het al bij al een gemoedelijke partij”, aldus Peter Vanbeginne, veiligheidsverantwoordelijke van KV Mechelen.

Na de 0-1 verliespartij vloog een plastieken Cola-flesje richting Clubspeler Vadis Odjidja. De Brugse middenvelder gaf op dat moment een interview voor Belgacom TV en werd maar nipt ’gered’ door een alerte medewerker van de TV-zender.

“Als club vrezen wij niet echt een straf”, zegt Vanbeginne. “Of de daders al geïdentificeerd zijn? Dat mag ik niet zeggen, dat is interne keuken. Maar wij hebben na dat incidentje wel meteen actie ondernomen. We zullen de gepaste procedure volgen, maar zo snel gaat dat allemaal niet.”

Er was niet alleen het flesje tijdens het interview. Ook tijdens de wedstrijd werden af en toe zaken richting het terrein en de spelers gegooid. “Er was in de media sprake van een golfbal, maar dat wil ik ten stelligste ontkennen. Het ging immers om een mandarijntje. Dat keuren we uiteraard ook af, maar zo’n stuk fruit is toch minder gevaarlijk dan een golfbal”, aldus de Mechelse veiligheidsverantwoordelijke.

“We betreuren uiteraard ten zeerste dat zo’n dingen gebeuren, maar het was al bij al een redelijk gemoedelijke avond. Zo was er geen sprake van provocatie tussen beide supportersgroepen. Er was wat opschudding door fases in de wedstrijd, maar buiten de dingen die jullie aanhalen, zijn helemaal geen akkefietjes gemeld.”

MASI

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws