Publiek op de vuist tijdens boksgala in Sint-Niklaas

Publiek op de vuist tijdens boksgala in Sint-Niklaas

Publiek op de vuist tijdens boksgala in Sint-Niklaas

Print
Sint-Niklaas - Tijdens een boksgala vrijdagavond op de Grote Markt in Sint-Niklaas gingen tientallen supporters met elkaar op de vuist. Veiligheidsagent Davy Baeyens (30) probeerde de gemoederen te bedaren, maar kreeg een mes in zijn dijbeen.

Net voor de laatste ronde van een kamp tussen een Nigeriaanse en een Marokkaanse vechter ging het fout. Na een verhitte discussie tussen de supportersclans werd er met een bekertje bier gegooid. Tientallen jongeren gingen elkaar te lijf. Er brak paniek uit. De zeshonderd bezoekers probeerden de rondvliegende vouwstoeltjes en hekken te ontwijken en de tent uit te vluchten.

De security moest machteloos toezien hoe het evenement van sportclub De Beverse Ring ontaardde in een knokpartij. De vrijwillige veiligheidsagent Davy Baeyens slaagde er in om vier mannen de zaal uit te krijgen.

“Toen ik hen had buitengewerkt, waren ze plotseling heel vriendelijk. En dan gebeurde het. Terwijl een van hen mij een hand gaf, plantte een ander een mes in mijn dij.” Davy hield er een acht centimeter diepe messteek aan over. Vandaag wordt hij geopereerd.

Het gala werd stopgezet. Het geweld verplaatste zich nadien naar de Sint-Niklase uitgaansbuurt. De politie moest een beroep doen op extra manschappen en een verkeersactie vroegtijdig afblazen om de situatie onder controle te houden. Organisator Rudi De Gruyter stopt met het organiseren van boksgala’s. “Je ziet het geweld rond de ring steeds toenemen. Agressieve supporters verzieken de sfeer voor iedereen.”

BeFO

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio