Door moslims bespuwde lesbiennes verlaten Amsterdam

Door moslims bespuwde lesbiennes verlaten Amsterdam

Door moslims bespuwde lesbiennes verlaten Amsterdam

Print
Het lesbische koppel Robin (48) en Sam (58) gaat Amsterdam-Oost verlaten. Ze hebben dan toch besloten te verhuizen. Robin en Sam werden in Amsterdam-Oost bespuugd, geslagen en bedreigd door jonge moslims, vooral Marokkanen. Pogingen van de burgemeester om de vrouwen in de hoofdstad te houden, zijn mislukt.

Dat meldt het Nederlandse dagblad Sp!ts vandaag. "We willen vrijheid", zeggen Robin en Sam - hun namen zijn om privacyredenen fictief - in interviews. Nadat de vrouwen vorige week vertelden dat ze geregeld bedreigd worden, zijn burgemeester Eberhard van der Laan en PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch in actie geschoten. Van der Laan heeft geweld tegen homo's hoog op zijn politieke agenda gezet.

"Niet meer wachten"

"Maar we snappen ook dat de dingen niet in een dag kunnen veranderen. En ik wil daar niet meer op wachten”, zegt Robin in Sp!ts.

PvdA-kamerlid Ahmed Marcouch vindt dat politici persoonlijk met slachtoffers van geweld en discriminatie moeten spreken. Hij vindt ook dat de (Marokkaanse) buurbewoners naar de vrouwen toe gaan. "Zodat ze zich gesterkt voelen en weten dat ze er niet alleen voor staan. Moslims moeten letterlijk naast de slachtoffers gaan staan en zich distantiëren van hufters die geweld gebruiken.”

.

Nu in het nieuws