Higgins wint UK Championship bij terugkeer na schorsing

De Schot John Higgins heeft zondag in het Engelse Telford zijn derde titel veroverd op het UK Championship snooker. Dat is na het WK het tweede belangrijkste toernooi op de kalender.

ssimons

Higgins moest het in de finale opnemen tegen de Welshman Mark Williams. In een uiterst spannende finale kwam Higgins 7-2, 8-4 en 9-5 achter. Williams moest bij die laatste stand nog één frame winnen om de titel binnen te halen, terwijl Higgins er vijf op rij moest binnenrijven.

Wat niemand nog voor mogelijk hield, geschiedde: Higgins slaagde erin alle frames te winnen, waaronder eentje waarin hij zodanig met zijn rug tegen de muur stond, dat hij een snooker nodig had om te kunnen winnen. Higgins haalde het met 10-9 en mocht de trofee in ontvangst nemen. 'The Wizard of Whishaw' won het UK Championship ook al in 1998 en 2000.

Comeback

Higgins werd eerder dit jaar voor zes maanden geschorst wegens het niet ogenblikkelijk melden van een poging tot omkoping. Na een gewonnen finale en een verloren finale op twee kleinere toernooien, betekende het UK Championship zijn terugkeer op het tv-scherm.

Bij zijn overwinningsspeech sloeg zijn stem over en probeerde hij zijn tranen te bedwingen, hoewel die emoties vooral met zijn zieke vader te maken hadden.

Meer sportnieuws