Varkensgriep rukt op naar België

Varkensgriep rukt op naar België

Varkensgriep rukt op naar België

Print
Het H1N1-virus rukt opnieuw op richting België, er zijn zieken gesignaleerd met mogelijk de symptomen van varkensgriep. In Groot-Brittannië heeft de griep, die een jaar geleden voor paniek zorgde, al tien doden gemaakt

De tien Britse slachtoffers waren allemaal jonger dan 65, de meesten waren zwangere vrouwen. Bij de slachtoffers waren ook mensen die niet tot de risicogroepen behoren.

"Geen paniek"

Volgens griepcommissaris Marc Van Ranst zijn in ons land de artsen- en apothekersverenigingen al ingelicht maar is de situatie niet onrustwekkend.

Er zijn op de spoeddiensten in België enkele toevallige gevallen van patiënten met mogelijk de symptomen van varkensgriep gemeld, maar geen patiënten met ernstige symptomen. "Geen reden dus tot paniek", aldus Van Ranst.

Zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen moeten zich volgens de commissaris laten vaccineren. "Maar ook bij andere risicogroepen zoals oudere mensen, is waakzaamheid geboden. Het is cruciaal dat gynaecologen zwangere vrouwen inlichten over wat er aan de hand is en hen aanraden om zich te laten vaccineren".

Nu in het nieuws