Favoriet Freek Braeckman: "'De allerslimste mens' blijft een spel"

VRT-journalist Freek Braeckman wordt als dé topfavoriet bestempeld voor de eindzege in 'De allerslimste mens ter wereld'. Het 31-jarige nieuwsanker benadrukt dat de populaire televisiequiz voornamelijk een spel moet blijven.

"Veel goesting en een portie gezonde zenuwen. Ik neem 'De allerslimste mens' best wel ernstig, maar niet zo serieus dat ik me ga opvreten van de zenuwen", aldus de journalist in een krant van Corelio.

Zaterdagavond draaide Braeckman trouwens even de rollen om. Hij presenteerde in Gent de 'Quiz for Life' van jongerenzender Studio Brussel. Er werd uiteindelijk 50.000 euro ingezameld voor Music for Life. De Kastaars uit Leuven, zaterdag de winnaar, mag de som gaan afgeven in het Antwerpse Glazen Huis.

"Dit was de meest allerleukste quiz ter wereld, want het ging erom veel geld in te zamelen voor het goede doel. Anders dan bij gewone quizzen maakt de wijsneuzerij plaats voor een gezellige sfeer", aldus nog Braeckman.

Dit zijn de deelnemers van maandag:

BEN CRABBE WIE?: Tv-presentator VORIGE DEELNAME: Verliezend finalist in 2003 AANTAL AFLEVERINGEN NIEUW SEIZOEN: 1

Yves Desmet WIE?: politiek commentator bij De Morgen VORIGE DEELNAME: Verliezend finalist in seizoen twee AANTAL AFLEVERINGEN NIEUW SEIZOEN: 2

Frank Vander Linden WIE?: Zanger bij rockgroep De Mens VORIGE DEELNAME: Finaleweek in seizoen 1 AANTAL AFLEVERINGEN NIEUW SEIZOEN: 3

Nu in het nieuws