Koppel en baby aan dood ontsnapt, huis vernield door gasexplosie

In de West-Vlaamse gemeente Zedelgem zijn drie mensen op miraculeuze wijze ongedeerd gebleven bij een gasexplosie. Hun woning is wel volledig vernield.

kscherpenberg

Volgens de deskundige van het parket was de knal het gevolg van een vonk bij een vroegere afgeknipte gasleiding die naar een gasfles liep. Die zou zijn ontstaan door het aanzetten van een droogkast.

In de woning woonde een jong koppel met een kindje van zeven maanden oud. De man bevond zich buiten toen de explosie zich voordeed. Zijn echtgenote en kind waren vooraan in de woning.

"Plots voelde ik een ongelooflijke druk in mijn rug. Ik wist niet meteen wat er gaande was. Enkele seconden later werd de ganse straat opgeschrikt door een hevige knal. Ik was onmiddellijk bezorgd voor mijn vrouw en ons kindje die gelukkig zeer snel naar buiten kwamen", doet de man zijn verhaal in een krant van Corelio.

Vrouw en kind werden nog even naar het ziekenhuis gebracht voor een controle, maar mochten daar snel weer weg.

De twee ouders vermoeden dat ze een bijzondere engelbewaarder hebben. Ze hadden het huis pas in september gekocht en waren nog volop met renovaties bezig.

De woning is volledig onbewoonbaar. Er is ook sprake van instortingsgevaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER