Brouwerij Het Anker verkoopt eind 2013 ook whisky

Brouwerij Het Anker verkoopt eind 2013 ook whisky

Brouwerij Het Anker verkoopt eind 2013 ook whisky

Print
Mechelen - De Mechelse brouwerij Het Anker verkoopt eind 2013 zijn eerste flessen whisky onder de naam Gouden Carolus Single Malt.

De komende drie jaar rijpt het bier Gouden Carolus Tripel in de stokerij in Blaasveld (Willebroek). "Het is een risico, want ik kan niet inschatten of er veel vraag naar zal zijn. Whisky is een nicheproduct. De eerste 1.000 flesjes zullen probleemloos van de hand gaan, omdat de mensen nieuwsgierig zijn. Maar daarna moet de bevestiging komen", zegt afgevaardigd bestuurder van Het Anker Charles Leclef (46).

Momenteel rijpt het zogenaamde 'spirit', dat gedistilleerd is van het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel, in een voormalige jeneverstokerij aan de Mechelsesteenweg in Blaasveld. Het Anker kocht die voormalige jeneverstokerij vorig jaar aan. Het 'spirit' bevat momenteel een alcoholpercentage van 72 procent en is dus niet echt drinkbaar. "Er zal nog water aan worden toegevoegd. De whisky die over drie jaar in de winkel ligt, zal een alcoholpercentage van ongeveer 46 procent hebben.

CWIL

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio