Wijziging sluitingsuren NMBS-station Kapellen

Print
Kapellen - De NMBS heeft beslist om het station in Kapellen nauwere openingsuren te geven. Dit valt niet in goede aarde bij de door de vertragingen reeds fel geplaagde treinreizigers.
Momenteel zijn de openingsuren tijdens de werkdagen van 06u15 tot 20u35 en op zater-, zon- en feestdagen van 7u15 tot 14u35.

Uit navraag blijkt dat zelfs reeds vanaf 18 december, de openingsuren op de werkdagen wijzigen. De nieuwe regeling zou dan worden: tijdens de werkdagen van 06u15 tot 13u30. De andere openingsuren zouden ongewijzigd blijven.

“Een onbegrijpelijke maatregel”, vindt Sp.a-gemeenteraadslid en dagelijks treinreiziger Harold van der Kraan. “De NMBS laat hierdoor haar reizigers letterlijk in de kou staan. De beperktere openingsuren gaan ook ten koste van arbeidsplaatsen (de late dienst valt weg)." Blijkbaar geldt de maatregel ook in andere gelijkaardige stations.

Het argument van de NMBS dat er relatief weinig reizigers overdag zijn, wordt tegengesproken door de gestegen verkoopcijfers van tickets. Ook abonnementen worden dikwijls overdag of na de werkuren vernieuwd. In de ochtendspits is dat dikwijls door de drukte niet mogelijk.

Roland Haentjens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio