Stad viert 65 jaar Suske en Wiske in 2060

Stad viert 65 jaar Suske en Wiske in 2060

Stad viert 65 jaar Suske en Wiske in 2060

Print
Antwerpen - Suske en Wiske vieren dit jaar hun 65ste verjaardag. Willy Vandersteen (1913 - 1990), de geestelijke vader van Suske en Wiske, bracht een groot deel van zijn leven door in Antwerpen-Noord. De stad wil hem in de bloemetjes zetten. Daarom worden er in de maand december tal van activiteiten voor het hele gezin georganiseerd op en rond het De Coninckplein.

Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de bekende striphelden Suske en Wiske vinden er in december heel wat activiteiten plaats op en rond het De Coninckplein.

‘Seefhoek Vooruit!’ - de Suske-en Wiske-wandeling door Antwerpen-Noord

Om de 65ste verjaardag van Suske en Wiske te vieren, stippelden de stad Antwerpen en Standaard Uitgeverij de wandeling ‘Seefhoek Vooruit’ uit. De wandeling treedt in de voetsporen van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske. Vandersteen is geboren en getogen in de Seefhoek.

Hij zette zijn eerste krijttekeningen op de stoep van de August Sniederstraat. De volledige wandeling loopt door Antwerpen-Noord en laat deelnemers kennismaken met de troeven van deze wijk.

Geïnteresseerden kunnen een gratis wandelbrochure afhalen in bibliotheek Permeke op het De Coninckplein tijdens de openingsuren (maandag tot en met donderdag van 10 tot 20 uur, vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur, zondag van 10 tot 14 uur).

Verjaardagsfeest - 65 jaar Suske en Wiske op zondag 19 december op het De Coninckplein

Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van Suske en Wiske organiseert de stad Antwerpen op zondag 19 december tal van gratis activiteiten op en rond het De Coninckplein voor het hele gezin.

 • stripplein: kopen en verkopen van nieuwe en tweedehandse strips - De Coninckplein van 10 tot 15 uur

 • op de foto met Lambik, Suske en Wiske - bibliotheek Permeke om 11 uur

 • workshop soep maken met Lambik - Food for Foodies, De Coninckplein 4 om 12 uur - max. 20 personen (inschrijven kan op het stripplein aan de catering-/ infokraam)

 • workshop djembé met Suske en Wiske voor jong en oud - bibliotheek Permeke om 13 uur - max. 20 personen (inschrijven kan op het stripplein aan de catering-/ infokraam)

 • strips leren tekenen met Steven De Rie - bibliotheek Permeke van 11 tot 13 uur

 • signeersessie door tekenaars van Studio Vandersteen - café Kiebooms, De Coninckplein 18 van 13 tot 15 uur

 • tentoonstelling - Kubus (café bib Permeke), De Coninckplein 25 - tijdens de openingsuren van bibliotheek Permeke

 • tentoonstelling op het De Coninckplein van 10 tot 17 uur

 • Expo Suske en Wiske - Kubus (café bib Permeke) - De Coninckplein 25

  De Kubus, het café van bibliotheek Permeke, organiseert in december een tentoonstelling met tien tekenplaten. De tentoonstelling, die nog loopt tot 10 januari, kan bezocht worden tijdens de openingsuren van bibliotheek Permeke. Ze kwam tot stand dankzij de medewerking van Standaard Uitgeverij.

  Strippleinen - kopen en verkopen van nieuwe en tweedehandse strips

  Elke derde zondag van november 2010 tot maart 2011 verandert het De Coninckplein in een stripplein. Tussen 10 en 15 uur worden er dan nieuwe en tweedehandse strips verkocht. De stad maakte speciaal voor dit nieuwe initiatief tien houten boekenkramen. Zondag 19 december staat het stripplein helemaal in het teken van de 65ste verjaardag van Suske en Wiske.

  Standhouders kunnen inschrijven via stadinverandering@stad.antwerpen.be en betalen 30 euro waarborg, geen standgeld. Het rekeningnummer ontvangen ze na inschrijving per mail.

  Volgende strippleinen vinden plaats op 16 januari, 20 februari, 20 maart van 10 tot 15 uur. Het laatste stripplein valt samen met het boekenplein.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio