Vuurshow op Binnennete opent kerstdorp in Lier

Vuurshow op Binnennete opent kerstdorp in Lier

Vuurshow op Binnennete opent kerstdorp in Lier

Print
Lier - De Kerstman arriveert op vrijdag 10 december in Lier. Hij verwacht het publiek voor de eerste keer op de Werf. Daarna trekt hij naar zijn kerstchalet aan de Zimmertoren.
De Lierse binnenstad veranderde sinds enkele dagen weer in een sprookjesachtig kerstdecor met romantisch versierde straten en bruggen.
Vanaf vrijdag is er ook heel wat te beleven. "Voor het eerst arriveert de Kerstman op het Felix Timmermansplein. Hij wordt er vanaf 19u verwelkomd door het blazersensemble van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Aansluitend geniet hij er van een vuurspektakel van op de terrasboot van restaurant De Fortuin. Het publiek kan alles volgen van op de Werf, dus van aan de overzijde van de Binnennete", vertelt evenementencoördinator Karen Verheyen.

"Na dit vuurspektakel nodigt de Kerstman iedereen uit om hem naar zijn kerstchalet aan de voet van de Zimmertoren te volgen. Daar kunnen kinderen hem een tekening of kunstwerkje afgeven. Ze krijgen een cadeautje als beloning. De kerstchalet maakt zoals steeds weer deel uit van het kerstdorp dat zich uitstrekt over het Zimmerplein, de Schapenkoppenstraat en het begijnhof. Je vindt er kraampjes met originele kerstartikelen, geschenkideeën, hapjes en drankjes. Van op het Zimmerplein en de Schapenkoppenstraat kan je om 21u genieten van een spetterend vuurwerk", belooft Karen Verheyen.

Op zaterdag 11 en zondag 12 december opent de kerstmarkt om 14u. In het begijnhof vind je dan tachtig kraampjes met een divers aanbod. Ook voor straatanimatie is gezorgd en in het circustentje van Ciné-Cirk kunnen kinderen van een uiterst origineel circustheater genieten. Verder ontdek je voor de begijnhofkerk een levend standbeeld en trekt een draaiorgel door de kleine begijnhofstraatjes. Op zondag loop je er een eenmansvuurfanfare tegen het lijf.

Enkel op het Zimmerplein blijft het kerstdorp ook nog van 15 tot 19 december geopend. In deelgemeente Koningshooikt zijn het de plaatselijke verenigingen die de kramen bevolken. Ze staan weer op het Koningsplein. De Hooiktse kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 18 december vanaf 17u.

Chris VAN ROMPAEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio