Laatste hoop voor FC Poppel

Print
Ravels - De gemeenteraad gaf gisterenavond haar zege over het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat de terreinen van voetbalclub FC Poppel moet regulariseren. De laatste bal ligt nu in het kamp van het provinciebestuur.
De voetbalterreinen van FC Poppel liggen in landbouw- en bosgebied. Met het RUP Steenweg Baarle wil er sport- en recreatiegebied van maken. Dat voorstel werd gisteren definitief goedgekeurd door de gemeenteraad, die het dossier nu doorstuurt naar de provincie.
Tijdens het openbaar onderzoek werd maar één bezwaar ingediend, door de Nederlandse buurtbewoner die al jaren in conflict ligt met FC Poppel. De man klaagt over lawaai van supporters en van aan- en afrijdende auto's. Nadat hij een klacht indiende, besliste een rechter dat de velden, de kleedkamers en de kantine van FC Poppel tegen april 2011 moeten verdwijnen. Voor elke dag dat ze er langer zijn, moet de gemeente schadevergoeding betalen.

Tegenover het bezwaar van de buurtbewoner staat een petitie met zo'n drieduizend handtekeningen van aanhangers van FC Poppel. "Zowel voor de club als voor de gemeente is dit een belangrijk dossier", vindt gemeenteraadsvoorzitter Filip Segers. "We hebben een hele reeks alternatieve locaties voor de terreinen onderzocht, maar geen enkele bleek geschikt."

In een tweede fase zal de gemeente onderzoeken of ook voor de terreinen van ruitervereniging LRV een herbestemming mogelijk is. Voor de boogschutters van De Kromme Pijl wordt een nieuwe locatie gezocht.

Kathleen VAN BEURDEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio