Banimmo koopt Frans handelscomplex

Print
De beursgenoteerde vastgoedinvesteerder Banimmo heeft in het Franse Eragny, ten westen van Parijs, twee loten uit een handelscomplex gekocht voor 12,6 miljoen euro.

De twee loten in het handelscentrum Art de Vivre beslaan een totale oppervlakte van 12.000 m² op een totaal van 42.000 m² en zijn verhuurd aan Castorama. De andere gebruikers in het centrum zijn onder meer Planet Saturn, Toys’R, Sport 2000, Marionnaud en Sephora.

Mocht Castorama vertrekken, dan zal Banimmo een grondige renovatie doorvoeren om er een Mall van te maken en de ruimten daarin tegen betere voorwaarden te verhuren. Blijft de winkelketen, dan haalt Banimmo 1,450 miljoen euro aan recurrente inkomsten.

Met deze aankoop erbij zal Banimmo dit jaar zowat 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd. De maatschappij richt zich vooral op verouderd vastgoed op een moeilijke lokatie om het na een grondige renovatie een nieuw leven te geven. Zestig procent van de portefeuille van Banimmo ligt in België, veertig procent in Frankrijk.

De vennooschap is voor 50 % in handen van de Franse groep Affine en voor 28,8% van het management. De resterende 21,2% zijn via de beurs in handen van het publiek.

JVG

Nu in het nieuws