Guy Quaden wil snel regering

Guy Quaden wil snel regering

Guy Quaden wil snel regering

Print
Guy Quaden, de gouverneur van de Nationale Bank van België, dringt aan op een snelle regeringsvorming.

Quaden roept de politici op om volgend jaar het Stabiliteitspact te respecteren en minstens twee miljard euro te besparen. "Alle partijen zijn het gelukkig eens over deze objectieven. Het zou niet slecht zijn om binnen enkele weken een regering te hebben die dit zou verduidelijken."

In het buitenland ligt het moeilijk dat België al een half jaar zonder regering functioneert. Volgens Paul Magnette (PS) is het de fout van de Vlaamse partijen dat de onderhandelingen over een nieuwe financieringswet niet vooruit gaan.

Lees ook: Inkomen Belgen daalt voor het eerst sinds 2004

IMF

Omdat we nog altijd geen regering hebben, zal een delegatie experts van het Internationaal Muntfonds (IMF) deze week praten met koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte, N-VA-voorzitter Bart De Wever en Elio Di Rupo (PS). Ze zullen de begroting en de financiële toestand van het land bespreken.

De Nationale Bank meldt dat de Belgische economie sneller groeit dan het Europees gemiddelde. In 2010 is er een groei van 2,1 procent. Volgend jaar wordt een groei van 1,8 procent verwacht.

Lees ook: Magnette: "Probleem ligt bij de Vlamingen"

MEEST RECENT