Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 6 december 16u

Nog voor zonsondergang zal het alweer overal gaan vriezen in Limburg. Er ontstaat ook opnieuw nevel en aanvriezende mist. Neerslag hoeven we vannacht echter niet te verwachten.

Dinsdagochtend vriest het matig.

In de loop van de dag loopt de temperatuur op tot om en bij het vriespunt. Het blijft droog maar de zon zal toch vaak verscholen zitten achter middelhoge bewolking. Er waait een zwakke noordoostenwind.

Woensdag komt er vanuit het zuiden een sneeuwstoring onze richting uit. Of deze uiteindelijk Limburg zal weten te bereiken is momenteel nog onzeker. Er zijn weercomputers die de neerslagzone net aan het zuidoosten van onze provincie laten schampen maar er zijn ook berekeningen die ons een dikke laag sneeuw bezorgen. 's Ochtends vriest het licht tot matig en overdag komt de temperatuur opnieuw in de buurt van het nulpunt uit.

Donderdag wordt een wisselvallige dag met winterse buien. In de nacht en ochtend zouden dat sneeuwbuien zijn, overdag eerder buien van smeltende sneeuw of regen. 's Nachts blijft het namelijk vriezen en overdag komt de temperatuur 2 a 3 graden boven het vriespunt uit.

Ook vrijdag kan er nog een winterse bui vallen maar het blijft dan toch overwegend droog. In de ochtend ligt de temperatuur rond of net beneden nul, overdag kan het 3 tot 4°C worden. Er komt dan een zwakke tot matige westenwind te staan.

Tijdens het weekend blijft de temperatuur ook 's nachts enkele graden boven het vriespunt en wordt het namiddag 5 tot 7°C warm. Af en toe kan er dan een regenbui vallen.

Na het weekend wordt het weer stilaan kouder.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN