Genk stelt nieuwe spits Kennedy Nwanganga voor

Genk stelt nieuwe spits Kennedy Nwanganga voor

Genk stelt nieuwe spits Kennedy Nwanganga voor

Print
Na Anthony Vanden Borre heeft Racing Genk nog een tweede aanwinst binnengehaald voor na de winterstop. Bij het Finse Inter Turku werd de 20-jarige Nigeriaan Kennedy Nwanganga weggehaald.

De polyvalente aanvaller, die al enkele weken geleden een contract voor 3,5 seizoenen tekende en begin januari speelgerechtigd is, werd maandag aan de pers voorgesteld.

Nwanganga speelde de voorbije twee seizoenen bij Inter Turku, tegenstander van Genk in de voorrondes van de Europa League. "Wij hebben hem dan nog zeer degelijk verder gescout", aldus algemeen directeur Dirk Degraen. "Hij is zelfs één week bij onze club komen meetrainen".

"Iedereen weet ondertussen dat KRC Genk wat krap zit in het aanvallend compartiment. Dit is dan ook zeker geen anticipatie op een eventueel vertrek in januari 2011 van de twee goudhaantjes Jelle Vossen en Kevin De Bruyne. Wij wilden de technische staf meer mogelijkheden geven", aldus Degraen.

Ook Nwanganga is gelukkig met deze overgang. "Dit is een stap vooruit in mijn carrière. Het is trouwens de droom van vele Afrikanen om in Europa te spelen. Ik ben niet ongeduldig. Uiteraard sta ik graag in de basis maar ik heb geduld", klonk het.

MEER VOETBALNIEUWS