Voetgangerstunnel officieel ingewandeld

Voetgangerstunnel officieel ingewandeld

Voetgangerstunnel officieel ingewandeld

Print
Beveren-Waas - De vernieuwde voetgangerstunnel onder de spoorweg in Beveren werd zondag officieel ingestapt. De doorgang is opgesmukt met verschillende kunstwerken.

De weg onder de spoorlijn aan het station van Beveren lag er jaren verloederd bij. De muren waren beklad met graffiti, de trappen brokkelden af en het geheel gaf een afgeleefde en verwaarloosde aanblik. Dat is voortaan verleden tijd. Het gemeentebestuur maakte 200.000 euro vrij voor de renovatie van de plek en doopte de weg om tot een hippe en kunstzinnige gang.

“We namen de tunnel flink onder handen”, beschrijft schepen voor mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) het verloop van de werkzaamheden. “De wanden kregen nieuwe tegeltjes aangemeten, de trappenconstructie werd vernieuwd en we lieten overal led-lichtjes plaatsen. Van een verloederde gang is nu geen sprake meer.”

Kunst

In tegendeel. Verschillende van de ondergrondse muren werden voorbehouden voor kunstwerken.

Leerlingen van de academie stellen er hun werk tentoon en aan van de ingangen valt de graffititekening van Gentenaar Bram De Smedt te bewonderen. Gespreid over een volledige wand raast er een NMBS-trein in pixel motief langs de voetgangers en fietsers die de tunnel induiken. “Hopelijk kan de locomotief de inwoners van Beveren bekoren”, glimlacht de kunstenaar.

In de doorgang werden onderaan ook nieuwe fietsremmers geplaatst. De inhuldiging van de gerenoveerde weg ging gepaard met verschillende feestelijke activiteiten langs weerszijden van de tunnel.

BeFO

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio