Inbrekersbende steelt bruidsschat van 35.000 euro

Print
Beveren-Waas - Een Oost-Europese inbrekersbende is vrijdag verschenen voor de correctionele rechtbank van Mechelen. Tijdens haar vele rooftochten passeerde de bende ook in Sint-Niklaas en Beveren.

Het oprollen van de bende is een van de belangrijkste vangsten in het arrondissement Mechelen van de laatste jaren. De zaak werd opgestart na een inbraak in een groothandel van sanitaire toestellen in Lier. Na observatie en grondige telefoontabs kon het netwerk in kaart worden gebracht.

Eind juni werden de bendeleden na intensief speurwerk van de federale gerechtelijke politie van Mechelen in Dinant opgepakt.

Tijdens hun vele rooftochten passeerden ze meermaals langs Lier, Nijlen en Sint-Niklaas. Maar ook in Beveren, Zandhoven, Westerlo, Heist, Ranst, Wommelgem, Tessenderlo, Lovendegem, Spa en Dinant sloegen ze op zes maanden tijd in totaal dertig keer toe.

Ze namen geld, juwelen en waardevolle elektronica mee. Zelfs een bruidsschat ter waarde van 35.000 euro werd van een Turkse familie in Sint-Niklaas ontvreemd.

De Oost-Europeanen, die volgens de procureur bijna allemaal van OCMW-steun en kindergeld leefden, hangen effectieve straffen tussen acht maanden en vijf jaar boven het hoofd. Op kerstavond kennen ze het vonnis.

Deels gaven ze toe, en voor andere feiten bleven ze tot op het laatste moment vergezochte excuses opdissen. Zo waren ze naar eigen zeggen in Dinant ‘voor de goede lucht’.

BePr

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio