Winterweer houdt kindjes weg uit De Kleine Reus

Print
Dendermonde - In Dendermonde is zaterdag kinderopvang De Kleine Reus gestart. Shoppende ouders kunnen er hun kroost kwijt, maar door het slechte weer was de opkomst erg mager.

“We zijn er helemaal klaar voor om hier kinderen op te vangen terwijl ouders een tweetal uurtjes gaan shoppen”, zegt Etienne Moernaut van de vzw De Kleine Reus. “Helaas zorgen de sneeuw en ijzel er vandaag voor dat maar weinig mensen op onze eerste dag de weg vinden naar onze opvang. We hopen dat het weer de komende weken wat beter meezit op zaterdag, wat sowieso voor de handelaars ook beter zal zijn.”

Elke zaterdagnamiddag, behalve tijdens de schoolvakanties, kunnen ouders hun kinderen van vier tot tien jaar gedurende maximaal twee uur achter laten in De Kleine Reus.

In dit proeftuinenproject van het KTA in samenwerking met Unizo en de stad Dendermonde, zal dan ook begeleiding door onder meer stagiaires van de school gebeuren. Per halfuurtje betalen de ouders een euro per kind. De kindjes kunnen er dan naar hartenlust spelen.

RAMO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio