Sinterklaasgeschenk van De Lijn niet door iedereen gunstig onthaald

Print
Antwerpen - Vandaag werd een wijziging van de buslijnen doorgevoerd in Antwerpen Dam.
Maar niet iedereen is gelukkig.

In het voorjaar werd de reisweg van lijn 19 die door den Dam reed,verlegd naar Stuivenberg. Lijn 23 reed voortaan via den Dam naar Luchtbal. De veranderingen vielen in slechte aarde bij de buurtbewoners. Gerlinde Van Geert vertolkte de onvrede van de bewoners. Van Geert: "In de wijk zijn geen winkels of banken en geen kantoren van ziekenfondsen of syndicaten.
En nu valt de busverbinding weg met het Sint Jansplein. We kunnen ook niet meer naar de markt of naar Lidl en Aldi." De Lijn zelf kondigde een evaluatie van de maatregel aan in het najaar.

Ondertussen hebben gesprekken plaats gehad met de seniorenraad van het district Antwerpen. Het is de seniorenraad zelf die de wijziging van buslijnen aankondigt. In een brief die ruim verspreid werd op den Dam staat: "De vroegere halte aan de Aldi op de Slachthuislaan wordt opnieuw in gebruik genomen, maar door bus 23. Op het Damplein komt een overstaphalte. Bus 28 zal vanaf het Damplein het vroegere traject van lijn 19 richting Sint Jansplein volgen."

Gerlinde Van Geert van de actiegroep "Bus 19" is niet gelukkig met de oplossing. Van Geert: "Het is oplapwerk, want om vanuit de wijk zelf naar het Sint Jansplein te gaan, moet je overstappen. En dat blijft moeilijk voor mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit." Van Geert betreurt ook dat De Lijn noch de seniorenraad geen contact met de actiegroep heeft opgenomen.

Wilfried Defillet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio