Celebs

Joyce De Troch riskeert 18 maanden met uitstel

Print

Joyce De Troch riskeert 18 maanden met uitstel

Joyce De Troch riskeert een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel en een beroepsverbod van drie jaar. Ze verscheen samen met haar moeder Vera Van den Abbeele voor de Dendermondse strafrechter op verdenking van fiscale fraude bij haar evenementenbureau Enjoy.

Het openbaar ministerie vorderde voor Van den Abbeele zes maanden voorwaardelijk.

Joyce De Troch (36) kreeg in mei vorig jaar de politie op bezoek voor huiszoekingen op haar privé-adres en op de zetel van de bvba in Dendermonde.

Het gerecht vermoedde een btw-fraude en fraude met de inkomstenbelasting, nadat een klant aan de speurders had verteld dat hij De Troch voor de organisatie van een huwelijksfeest een deel in het zwart had betaald. Uit het onderzoek bleek dat De Troch niet al haar inkomsten aangaf. Ze werd samen met haar moeder gedagvaard voor ontduiking van belastingen en voor fraude.

Volgens De Trochs advocaat, Marijn Van Nooten, is de zaak ondertussen geregulariseerd met de belastingen en werd een bedrag van 273.000 euro betaald. De strafrechtelijke kant van de zaak kwam maandag voor de correctionele rechtbank. De verdediging drong aan op de gunst van de opschorting. Het vonnis volgt op 4 januari 2011.

NIET TE MISSEN