Van vier ton ijs tot oud-gemeentehuis

Beeldhouwer Peter Mariman maakt uit vier ton ijs een kopie van het oud-gemeentehuis. In deze sculptuur zit het embleem van de gemeente verwerkt. Wie kan raden wanneer het embleem de grond raakt, wint een jaar gratis bloemen.

jrosquin

De winkeliers van Kontich maken zich klaar voor een sfeervolle kerstperiode. Middenstandsvereniging VANK2000 nodigt Peter Mariman uit om tijdens de kerstshopping op zondag 12 december een ijssculptuur te maken. Na een loopbaan als bakker bekwaamde Peter zich in het maken van beeldhouwwerken in ijs. Naast de kerststal aan de Sint-Martinuskerk zal hij een kopie van het oud gemeentehuis beeldhouwen.

“Ik maak deze kopie ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het oud-gemeentehuis. Ik vries twee blokken ijs van twee ton aan elkaar, met daartussen een plaatje met het embleem van de gemeente. De bezoekers moeten voorspellen wanneer het plaatje tijdens het smeltproces de grond zal raken.”

In de namiddag zijn er optredens van dansscholen X-Esencia en het Dansateljee, en om 15u staat Luc Steeno op het podium.

Voor wie in de week voor Kerstmis weinig tijd heeft om overdag te winkelen, kan tijdens de avondshopping op 22 december tot 21u op cadeautjesjacht. Die avond stopt de bekende Coca Cola X-mass Truck in de dorpskern. Straatartiesten zorgen voor spektakel en wie het koud krijgt, kan zich opwarmen bij het glühweinkraampje.

PHDE

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio