Magnette: "Probleem ligt bij de Vlamingen"

Magnette: Probleem ligt bij de Vlamingen

Magnette: "Probleem ligt bij de Vlamingen"

Print
PS-kopstuk en minister van Energie Paul Magnette is van oordeel dat de moeizame vooruitgang van de onderhandelingen over een nieuwe financieringswet momenteel te wijten is aan problemen tussen de Vlaamse partijen onderling.

"Het probleem ligt niet langer aan Franstalige kant en zelfs niet meer tussen Franstaligen en Vlamingen", zei hij maandag op de RTBF. "Het is een intra-Vlaams (intra-Flamand) probleem geworden."

'Wachten op N-VA'

Aan Vlaamse zijde lijken vooral sp.a en Groen! vooruit te willen met de gesprekken. De N-VA toonde zich vrijdag tijdens een technische vergadering dan weer heel wat minder genegen voor het nieuwe voorstel van bemiddelaar Johan Vande Lanotte.

Toch benadrukte voorzitter Bart De Wever al dat zijn partij dat voorstel nog niet van de hand heeft gewezen. Hij wacht het overleg af met zijn Vlaamse collega-voorzitters, dat gepland staat voor maandagmiddag 15.00 uur.

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) ziet in het nieuwe voorstel dan weer wel "goede elementen" en wil er naar eigen zeggen mee verder. Het is nu dus "in de eerste plaats" wachten op meer duidelijkheid van de N-VA, besloot Magnette na zijn analyse van de huidige situatie.

Lees ook: Leterme zet Maingain even op zijn plaats

MEEST RECENT