Bezoekers Intratuin veroorzaken hinder foor fout parkeren

Bezoekers Intratuin veroorzaken hinder foor fout parkeren

Bezoekers Intratuin veroorzaken hinder foor fout parkeren

Print
Zwijndrecht - Het tuincentrum Intratuin aan de Hoefijzersingel lokt op piekdagen zoveel bezoekers dat de huidige 150 parkeerplaatsen niet volstaan. Heel wat klanten zijn daardoor geneigd zich foutief op de verhoogde berm of op straat te parkeren.

Intratuin opende zijn nieuwe vestiging in Burcht op 11 oktober. Sindsdien trekt de zaak vooral op zondagmiddag veel bezoekers. Omdat de parking dan helemaal vol staat, parkeerden veel klanten zich tot vorige week nog op de verhoogde berm aan de overkant van de winkel.

“We hebben de situatie anderhalve maand gedoogd, maar konden niet langer een oogje dichtknijpen”, vindt burgemeester Willy Minnebo (Groen!). De berm is nu met lint afgespannen en er hangen borden die aanwijzen dat parkeren er verboden is. “De politie zal hierop toezien en indien nodig boetes uitschrijven.”

Deze zondag bleef de verhoogde berm autovrij, maar stonden er in de late namiddag wel een tiental auto’s foutief op straat geparkeerd. Als de parking volzet is, is de enige andere optie voor klanten om te parkeren op de site van hypermarkt Carrefour, zo’n 500 meter verderop.

Klanten Nicole Verschueren en Marianne Hendrickx gaven alvast het goede voorbeeld. “Na tien minuten wachten op een plaatsje aan Intratuin hebben we ons maar op de parking van Carrefour gezet. Gelukkig hoeven we geen grote aankopen naar onze auto te dragen.”

Koopavonden

De eigenaar van Intratuin Zwijndrecht, Vic Mertens, verwacht dat de volkstoeloop van tijdelijke aard is, maar erkent wel dat het succes van zijn nieuwe vestiging groter is dan verwacht. “Het parkeerprobleem stelt zich alleen op zondagnamiddag en daarvoor zijn we oplossingen aan het zoeken. Zo denken we aan koopavonden met speciale acties op donderdag en vrijdag tot 21u om de drukte ‘s zondags te verminderen. Bezoekers die zich verder moeten parkeren zouden hun goederen kunnen oppikken bij een afhaalpunt aan de winkel.”

Er zijn ook gesprekken aan de gang met Redevko, die de gronden van Carrefour, Brico, Pizzahut en McDonald’s bezit. Dit bedrijf plant kleinschalige kmo’s of baanwinkels op zijn grond tussen Carrefour en Intratuin, waardoor het tuincentrum zijn winkel en parking nog zou kunnen uitbreiden.

Dietrich Martens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio