Textielbedrijf in lichterlaaie in Hemiksem

Textielbedrijf in lichterlaaie in Hemiksem

Textielbedrijf in lichterlaaie in Hemiksem

Print
Op de grens van Hemiksem en Schelle is maandagochtend brand uitgebroken in de oude gebouwen van de Molens van Hemiksem. Daar is momenteel een textielbedrijf gevestigd. De brand verspreidde zich razendsnel en zette het gebouw in lichterlaaie.

De brand brak uit rond 05.30 uur. Het gebouw stond binnen de kortste keren in lichterlaaie. Het brandweerkorps van Hemiksem, dat vlakbij is gestationeerd, was snel ter plaatse en riep de hulp in van naburige korpsen. Uiteindelijk zouden zeven korpsen de krachten bundelen.

De eigenaar van het bedrijf woonde ook in het gebouw, maar kon nog tijdig ontkomen aan de vuurzee. De brand ontstond achteraan in het bedrijf op het gelijkvloers. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Het gaat om een oud gebouw met houten vloeren, waardoor de brand zich dus razendsnel verspreidde. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen door de ramen van de bovenste verdieping.

Omdat er wordt gevreesd voor instortingsgevaar, kunnen de brandweerlui het gebouw niet betreden, maar kan de vuurzee enkel van buitenaf bestreden worden. Op dit moment woedt de brand nog steeds volop.

De Sint-Bernardsesteenweg (N148), die Hemiksem met Schelle verbindt, is uit voorzorg afgesloten voor alle verkeer. Zolang de brand woedt, moet dat verkeer plaatselijk omrijden.

Foto: BFM

.

Nu in het nieuws