Leed van Cruyslei lijkt eindelijk geleden

Leed van Cruyslei lijkt eindelijk geleden

Leed van Cruyslei lijkt eindelijk geleden

Print
Deurne - De werkzaamheden in de Cruyslei zijn eindelijk achter de rug. Dat ging gepaard met een feestje.

De heraanleg van de Cruyslei was een echte lijdensweg, zowel voor bewoners als voor handelaars. Door de strenge winter van verleden jaar trad er vertraging op. En door technische problemen leek er helemaal geen einde meer aan te komen. Vandaar dat de stad Antwerpen en de districten Deurne en Borgerhout de straat openden met een feestje.

Verontschuldiging

Schepen van Openbare werken Guy Lauwers (sp.a) verontschuldigde zich in zijn openingspraatje voor de lange hinder. Hij beloofde ook dat de tramhokjes met vuilnisbakjes en het zebrapad aan de Boekenberglei er nog zouden komen.

De buren waren tevreden. Buurtbewoner Chiel Janssens kon alleen maar bevestigen dat het toch wel erg lang geduurd had: “En nu maar hopen dat het voor lange tijd rustig blijft. Wat deze straat heeft haar portie werken wel gehad.” Een mening die door velen gedeeld werd.

Maar het aangeboden glas maakte veel goed. Even later kwam zelfs de Sint met een uitermate vrolijke Zwarte Piet op bezoek. Buurtbewoner Koen De Vylder vroeg zich wel af waar de historische boordsteen die de grens van Borgerhout en Deurne markeerde, gebleven was.

De Vylder: “Als kind sprong ik dan van de ene kant naar de andere, van Borgerhout naar Deurne en terug.” Schepen Lauwers beloofde dat hij die zou zoeken. Om hem eventueel terug te plaatsen of aan de heemkundige kring Turninum te geven. “Een volgende keer zullen we alerter zijn voor dit historisch erfgoed”, beloofde Lauwers.

WiDe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio