Sint bezoekt ijsberen in openluchtzwembad van Boekenbergpark

Sint bezoekt ijsberen in openluchtzwembad van Boekenbergpark

Sint bezoekt ijsberen in openluchtzwembad van Boekenbergpark

Print
Deurne - De Sint bracht dit weekend ook even een bezoekje aan de Deurnese ijsberen. Noch de heilige man, noch zijn helper Zwarte Piet durfden het aan om zich in het koude water te begeven.

De voorzitter van de Deurnese ijsberen organiseerde een Sinterklaasduik. Leden van de club maakten zich klaar om onder het goedkeurend oog van de Sint een duik te nemen in water van twee graden.

Na een intensieve opwarming op het droge springen de moedige zwemmers een voor een in het koude water van het openluchtzwembad van het Boekenbergpark.

“We raden de leden altijd aan om zich op te warmen. De reden hiervoor is heel eenvoudig. Bij het opwarmen gaat je hartslag naar omhoog en als je in het water gaat, stijgt deze ook. Door de opwarming is het verschil van hartslag niet te groot”, vertelt de voorzitter Paul Van Laer.

Er zijn zowel jonge als oudere ijsberen. Allen komen ze na een baantje zwemmen uit het water. Het is helemaal niet de bedoeling om lang in het water te blijven. “Het is geen competitie ‘om ter langste in het water blijven’. Het is eerder een soort van overwinning op jezelf”, vertelt de voorzitter.

Masochisme

Bij de vraag waarom iedereen de koude trotseert, antwoordt de voorzitter ludiek: “Een beetje masochisme, misschien. Neen: we doen het voor het gevoel. Als we uit het water komen, zitten we in de zevende hemel.”

En na de frisse duik en een warme douche krijgt iedereen een koekje en een jenevertje. De kleinsten krijgen van de Sint een pakje met wat lekkers. Zelf gaat de goedheilige man het water niet in. “De Sint heeft het altijd graag warm en mijn Piet durft niet.”

Ook Piet heeft zijn eigen excuus. “Zwarte Piet moet Zwarte Piet blijven. Ik mag niet veranderen in een smurf, want als ik het water in ga, zie ik niet meer zwart, maar blauw”, lacht de hoofdpiet. “We geven liever lekkers aan de moedige zwemmers.”

Biona Jansen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio