Frauderende moeder verzint hersentumor, botkanker en leukemie

Frauderende moeder verzint hersentumor, botkanker en leukemie

Frauderende moeder verzint hersentumor, botkanker en leukemie

Print
Een Britse moeder heeft iedereen wijsgemaakt dat ze dodelijk ziek was; ze had zogezegd een tumor in haar hersenen en later kwam daar nog botkanker en leukemie bij. In feite ging het om een zwendel om mensen geld af te troggelen.

Terri Edkins (23) schoor haar hoofd kaal en droeg een hoofddoek om er als een echte kankerpatiënte uit te zien. Ze vertelde haar vrienden en familie, waaronder haar man en drie kinderen, dat ze nog maar zes maanden te leven had. Haar geliefden hielden daarop een geldinzameling voor een revolutionaire behandeling in de VS, die 25.000 pond zou kosten.

De vrouw wordt nu echter van fraude beschuldigd. Ze zou minstens 1.380 pond hebben verzameld via een voetbalmatch en het kaalscheren van haar schoonvader, telkens voor "het goede doel".

In juni zei de vrouw nog: "Als ik niet getrouwd was en geen kinderen had, had ik wellicht de strijd al opgegeven. Maar ze zeiden een jaar geleden dat ik nog zes maanden te leven had, en ik ben er nog steeds. Elke dag is dus een bonus."

Scheiding?

Edkins moet volgende maand voor de rechtbank verschijnen. Haar echtgenoot, die van niets wist en telkens buiten aan het ziekenhuis wachtte terwijl zijn vrouw zogezegd chemo kreeg, zou overwegen haar te verlaten.

MEEST RECENT