Reporter geschorst die Sint de baard aftrekt voor kleuters

Print
De Nederlandse reporter Rutger Castricum bakt het in de strijd om de kijkcijfers en vermomd als Sint wel erg bruin. Hij duikt op bij een Sinterklaasfeestje en begint een discussie met de aanwezige Sint. "Ik de hulp-Sinterklaas? Hij is de hulp-Sinterklaas", foetert Castricum en de baard van de echte Sint gaat eraf.

De aanwezige kleuters kijken beduusd en zijn alvast te jong om dit ludiek te vinden.

Rutger Castricum gaat zogezegd schnabbelen als journalist. Hij wil als Sint wat bijverdienen, want de salarissen bij de omroep waar hij voor werkt, PowNed, zijn niet je dat. Als iemand het feestje voor de kinderen probeert te redden door te zeggen dat Castricum de hulp-Sint is, gaat die driest in de aanval.

Rutger Castricum heeft in Nederland faam gemaakt met irritante interviews en smakeloze tv. Hij was de verslaggever van het weblog GeenStijl.nl. Die site ligt aan de oorsprong van de publieke omroep PowNed, wat staat voor Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke. Of Castricum zelf tot weldenkend Nederland behoort, laten we aan uw wijze oordeel.

Update: De reporter liet via zijn twitter-account weten dat hij geschorst was omwille van het filmpje maar dat de schorsing alweer is ingetrokken.

.

Nu in het nieuws